Teetkö pahimmistopäätöksiä? Kerjäät ongelmia


Mitä isompi yhteisö, sitä enemmän sinne mahtuu ääntä ja erilaisia mielipiteitä. Toiset näistä mielipiteistä kuuluvat kovempaa ja korkeammalta kuin toiset – joka ikinen esimerkiksi taloyhtiön yhtiökokouksessa läsnäollut tietää mitä tarkoitan. Mutta teetkö pahimmistopäätöksiä? Ihan vain vaikka siksi, että saisit äänekkäimmät valittajat hiljaiseksi? Ei kannata.

Mikä on pahimmisto?

Pahimmisto ei ole vähemmistö eikä enemmistö, vaan yksinkertaisesti yhteisön äänekkäimmät ja sinnikkäimmät valittajat – sekä myös samalla ilkeimmät ihmiset. Nämä ihmiset valittavat niin pitkään ja niin äänekkäästi että heikompaa hirvittää. Pahimmistolaiset ovat herkästi loukkaantuvia ja myös pitkävihaisia. Kokevat tarvitsevansa etuoikeuksia, ovat jatkuvasti kaikessa ja kaikkialla uhreja. Pahimmistolaisen tunnet varmasti kun sellaiseen törmäät.

Pahimmistolainen päätöksenteossa

Yhteisössä kuin yhteisössä päätöksiä lähdetään helposti tekemään pahimmistolaisen mieliksi. Edes pieniä myönnytyksiä, jotta tämä pahimmistolainen olisi tyytyväinen ja olisi edes hetken hiljaa. Valitettavasti tämä pahimmistolainen muistaa sen, millä keinolla on saanut tahtonsa läpi aikaisemmin. Kun seuraava (mikä tahansa) asia tulee, alkaa vastaava käytös omien etujen ajamiseksi ja oman asian pönkittämiseksi. Joten, mitä siis luulet – koska pahimmistolainen luovuttaa? Ei koskaan. Sama tarina tulee aina, jokaikisessä asiassa jossa pahimmistolainen kokee vääryyttä ja mielipahaa.

Pahimmistolainen ja ympärilläolijat

Tämä käytös on tarttuvaa. Pahimmistolainen saattaa tartuttaa oman asenteensa ja provokaationsa muihin ihmisiin. Lisäksi, mikäli yhteisön johto on heikoilla eikä ole tarkkana, vakiintuu valittaminen ja pahimmistolaiskäytös yhteisön toimintamalliksi pysyvästi. Muutkin alkavat noudattaa sitä, koska sillä saavutetaan tuloksia. Voin luvata, että esimiehet ovat helisemässä tällaisessa tilanteessa – todennäköisesti he palavat ensimmäisten joukossa loppuun ja esimiesten kierto alkaa. Kuitenkaan, kukaan ei saa otetta pahimmistolaiskierteestä, ellei sitä kohtaan tietoisesti lähde tekemään toimenpiteitä. Toimenpiteet on suunnattava ensimmäiseen ja alkuperäiseen pahimmistolaiseen, ei provosoituihin.

Vaikean ihmisen käytös - pahimmistolaisuus saattaa tarttua myös muihin. Siksi pahimmistolle ei tule antaa periksi.

Vaikean ihmisen käytös – pahimmistolaisuus saattaa tarttua myös muihin. Siksi pahimmistolle ei tule antaa periksi.

Pahimmisto – varsinkin saadessaan tahtonsa läpi – saattaa vaikeuttaa muiden ihmisen toimintaa yhteisössä siinä määrin, etteivät ihmiset enää ota osaa yhteisön tapahtumiin tai lähtevät kokonaan pois pahimmiston ikeen alta. Tämä vaikuttaa koko yhteisön toimintaan, sillä liiallinen vaihtuvuus estää jatkuvuuden ja toiminnan tehostumisen.

Yhteisössäsi pahimmistolaisia?

Jos yhteisössäsi vaikuttaa pahimmistolainen, tai jopa pahimmistolaisia, ryhdy toimiin. Ota tilanteesta koppi. Pahimmisto ei saa päästä valtaan – edes välillisesti. Sillä vain allekirjoitat yhteisösi kuolemantuomiota. Hankalimmassa tapauksessa pahimmistolainen käytös saattaa johtua persoonallisuuden häiriöstä. Silloin tarvitset ulkopuolista apua ja tukea, taholta joka tuntee teeman ja persoonallisuushäiriöisen ihmisen käytöksen. Kysy minulta neuvoa ja konsultointiapua haastavissa tilanteissa. 

Piditkö? Jaa se kaverille!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *