ilMe – persoonallisuusanalyysi


Virheellinen rekrytointi, väärän henkilön nimittäminen vastuulliseen tehtävään sekä hankalat, yhteensopimattomat tiimit tuottavat yritykselle helposti vältettävissä olevia, turhia kulueriä sekä turhaa työtä. Henkilövalinta vaikuttaa suoraan yrityksen toimintaan, liikevaihtoon ja tulokseen.

ilMe – analyysin edut:

  • Nopea
  • Tehokas tarkka
  • Edullinen

ilMe persoonallisuusanalyysi on nykyaikainen ja toimiva työkalu profiloida ehdokkaita ja työnhakijoita. Perinteisellä “rasti ruutuun” – testillä mittaat vain sitä, mitä testin tekijä on vastannut. Huomiotta jää esimerkiksi se, miten vastaaja on tulkinnut kysymyksen tai onko ylipäätään ymmärtänyt kysymyksen oikein. Lisäksi mahdollista on, että vastaaja vastaa kysymykseen sillä perusteella, millainen haluaisi olla. Ei sillä perusteella millainen todellisuudessa on.

mockups (193)

ilMe analyysi tehdään videoimalla 2-3 minuutin haastattelu, jonka aikana haastateltavalle esitetään valikoituja kysymyksiä. ilMe -persoonallisuustestin vahvuus on sen riippumattomuus sukupuolesta, kulttuuritaustasta tai kielestä.  Video analysoidaan biometristen järjestelmien sekä analyytikon voimin ja haastattelun aikana paljastuneiden mikroilmeiden avulla voidaan muodostaa profiili hakijan persoonallisuudesta. Analyysin kustannukset ovat pienet – näin ollen testaamisen kynnys voidaan pitää matalalla.

Mikroilmeet, joita testissä mitataan,  ovat kestoltaan hyvin lyhyitä ja tahattomia, noin 1/25–1/15 sekuntia kestävä ilmeitä kasvoilla ja kaulan alueella. Ilmeet tulevat esiin erityisesti stressitilanteessa, jossa ihminen yrittää tietoisesti peittää signaalit omista tunteistaan. Koska ihmisen tiedostamaton toiminta on nopeampaa kuin tiedostettu, ovat mikroilmeet esillä hetken ennen kuin tietoinen mieli ehtii korjaamaan tilannetta. Tästä syystä mikroilmeitä on mahdoton hallita ja kontrolloida. Ne paljastavat meistä juuri sen, mitä me aidoimmillaan olemme.

ilMe persoonallisuusanalyysia voidaan käyttää rekrytoinnin lisäksi tukena myös henkilövalmentamisessa, mentoroinnissa ja coachingissa.

Kiinnostuitko? Tutustu MeValuation Oy:n sivuihin tai ota yhteyttä minuun.

Piditkö? Jaa se kaverille!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email